EN AV VÄRLDENS MEST POPULÄRA VANDRINGSFESTIVALER

ANMÄLAN

Ta chansen att snöra på dig kängorna och ge dig ut på ett underbart äventyr. Du vandrar i egen takt, med vänner, familj, själv där du snabbt kommer lära känna andra vandrare. Under äventyret kan du ta del av friluftsskolor, workshops och självklar firar vi bedriften både på toppen av Skuleberget och på After-Hike i FriluftsByn.

Anmälan >>

Program 2023 >>

Kolla in vad tidigare deltagare har att säga om Höga Kusten Hike.

ANMÄLAN – HÖGA KUSTEN HIKE

Klart du ska följa med på en av världens mest populära vandringsfestivaler. Du hittar det mesta du behöver veta på denna sida och vill du få en snabb översikt så bör du kolla in programmet. Läs även igenom regler och säkerhet lite längre ner på denna sida.

De allra flesta dyker upp på förkvällen på Onsdag där du får kartgenomgång och tips inför äventyret men du kan även checka in under torsdag morgon innan bussarna avgår från FriluftsByn.

Incheckning: Du checkar in Onsdag under förkvällen 16:00 – 22:00 eller Torsdag morgon 07:00 – 08:30.
Bussar till Starten: Bussar lämnar FriluftsByn Torsdag klockan 08:00 och 08:30.
Målgång: Du kommer nå Skulebergets Toppstuga kring lunch på Lördag och vara tillbaka i FriluftsByn med minnen för livet ungefär 15:00. Därefter börjar After-Hike.

HÖGA KUSTEN HIKE

8:e - 10:e Augusti, 2024
Vuxen: 2 290 kr
Ungdom (13-16 år) 1190 kr
Barn: 12 år och yngre - 790 kr

VAD INGÅR:

Busstransporter från FriluftsByn, sju måltider friluftsmat, karta, seminarier med Woolpower och Naturkompaniet samt After Hike. Outdoor Collective T-shirt (värde 399 kr) och fri tältplats i FriluftsByn lördag till söndag (värde 290 kr).

ANMÄLAN >>

Anmäl dig innan 31.a Maj med kod ”hiker” och få 400 kr rabatt på vuxendeltagande.

VANDRINGSRUPPEN >>

Vi ses i vår facebook grupp där vi delar med oss av tips och gör oss redo för äventyret.

ALLT OM ÄVENTYRET >>

Kolla in vad du har att se fram emot. Det här kommer bli riktigt kul

FÖREBEREDESER >>

Här hittar du restips, boende och tips på utrustning.

NÄR DU ANMÄLER DIG ACCEPTERAR DU ATT DU DELTAR PÅ EGEN RISK.

Du är säkert införstådd med att delta i utomhusaktiviteter alltid innefattar en skaderisk. Vi har dock gjort vårt yttersta för att göra Höga Kusten Hike så säkert som möjligt. När du anmäler dig till Höga Kusten Hike innebär det att du accepterar att du deltar på egen risk och att Höga Kusten Hike, FriluftsByn, High Coast Resort AB inte ersätter personskador eller skador som kan uppkomma på utrustning genom deltagande i Höga Kusten Hike.

REGLER

Vandringen är bitvis tuff. Reglerna är enkla. Så länge du tar med dig obligatorisk utrustning, checkar in vid checkpoints, följer den markerade leden och låter bli att skräpa ner så kan du fokusera på utmaningen och på var du sätter fötterna.

Avbokning

Anmälan är inte avbokningsbar men du kan teckna försäkringen Starktlar hos Folksam för 150 kronor. www.startklar.nu. Du kan även erbjuda någon att köpa din biljett på vår facebook sida.

Toaletter och Stugor

Det är tillåtet att använda de toaletter som finns i nationalparken, vid Friluftsbyn samt vid FriluftsByns toppstuga. Du kan även söka skydd i de stugor som finns i Nationalparken. Övernattning sker dock i ditt egna tält.

Nedskräpning

Vi lägger stort värde i att lämna området i bättre skick än när vi kom på plats. Därför är det absolut förbjudet att lämna skräp längst loppet eller vid energidepåer. Det förpackningar du tar med dig ut tar du även med dig i mål. Du kan kasta ditt skräp vid FriluftsByn efter målgång. Ser någon checkpoint ansvarig, annan löpare eller vägvisare en löpare som kastar skräp kommer hen omgående bli diskvalificerad.

SÄKERHET

Höga Kusten Hike ställer höga krav på ditt egna omdöme. Vi rekommenderar ingen som har rygg, knä eller hjärtproblem att delta in vandringen. Överväg din personliga hälsa innan du deltar i vandringen då du bär din egen utrustning som väger mellan 10 och 15 kilo under tre dagar och bitvis krävande terräng. Se därför till att komma förberedd. Vi rekommenderar även minst 8 timmar vila innan du kör bil när du avslutat vandringen.

Första Hjälpen

För din säkerhet har vi sjukkvårdspersonal ute längst vandringen och vid nattlägren. De hjälper dig om du har problem längst vandringen. De vanligaste problemen är skavsår och då använder de din medhavda utrustning för att hjälpa dig. Du kommer även få ett nummer till säkerhetsansvarig innan du ger dig ut. Vi informerar alltid räddningstjänsten om Höga Kusten Hike och vid aktua skador ringer du 112.

Ta inga onödiga risker.

På allvar, ta inga onödiga risker. Slåttdalsberget, utsiktsplatsen vid Slåttdalsskrevan och Skuleberget är områden med högre risk då bergen här stupar upp till hundra meter rätt ner. Gå inte för nära kanterna då kombinationen av tung ryggsäck och eventuellt hala stenar inte är en bra kombination. Håll rimligt avstånd från avsatser. Vandringen följer väl markerade leder och om du håller dig till dem ökar säkerheten. Drick mycket vatten, vila när du är trött och ät när du är hungrig. Laga inte mat inne i tältet.

Mobiltelefon

Under majoriteten av Höga Kusten Hike har du täckning. Men inte alla delar. Se dock till att ta med dig en laddare då det inte finns chans att ladda telefonen under vandringen.

Utrustning

Du behöver inte den senaste utrustningen för att delta i Höga Kusten Hike, men du behöver  varma och vattentäta kläder, en sovsäck och ett liggunderlag anpassad för säsongen samt kängor, för din egen och andra vandrare säkerhet.

Om du måste avbryta vandringen.

Om du av någon anledning måste avbryta Höga Kusten Hike måste du informera personal vid checkpoints eller ringa det nummer du får vid incheckningen. Vid akuta händelser ring 112 (SOS Alarm).

Vi hoppas att denna information inte skrämmer dig utan snarare får dig att inte ta onödiga risker under Höga Kusten Hike. Så, dags att göra sig redo!

HÖGA KUSTEN HIKE

ÄVENTYRET VÄNTAR!

STARTSIDA >>

Få en bra översikt av Höga Kusten Hike

ANMÄLAN >>

Boka i tid. Platserna är begränsade.

VANDRINGEN >>

Makalös natur, kurser, skoj och skönt häng!

FÖRBEREDELSER >>

Resa, boende, mat och packlista samt friluftstips.

FOTO & FILM >>

Kolla in foto och film från tidigare år.

OM HÖGA KUSTEN >>

Upplevelser före och efter äventyret.