HÖGA KUSTEN HIKE

Packlista

Du har säkert det mesta av den utrustning du behöver, men kanske behöver du precis som många andra låna av någon bekant, hyra eller kanske köpa något begagnat eller nytt.

På denna sida hittar du obligatorisk utrustning samt tips på prisvärda och riktigt bra prylar inför äventyret.

Du behöver inte de värsta och mest tekniska prylarna för att ge dig ut på äventyr. Huvudsaken är att du känner dig bekväm i kläderna och du vet hur köket fungerar samt kan slå upp ditt eller ditt lånade tält.

Lika viktigt som själva packningen är att du orkar bära med den. Så se till att ge dig ut och vandra med packad ryggsäck lite då och då innan äventyret. 

Ett tips är att inte ta med överdrivet med ombyten. Lämna After-Hikekläderna i bilen eller i FriluftsByn, det finns tid att duscha och byta om innan firandet börjar.

Ibland kan det vara skönt att få lite hjälp med inställningarna så att ryggsäcken sitter riktigt bra. Naturkompaniet finns på plats och hjälper dig innan vi ger oss ut.

HÖGA KUSTEN HIKE

Packlista

Under äventyret bär du med dig din utrustning, mat och tält. Det här bör du ta med. 

FÖR VANDRING

T-shirt / Underställströja
Byxor & Shorts
Tröja / Fleecejacka
Underkläder
Strumpor
Skaljacka
Ryggsäck
Kängor
*Vet du med dig att du lätt blir kall så ta med långkalsonger och en lättare värmejacka.

FÖR MATLAGNING

Kök (Kan delas med andra)
Bränsle till kök
Tändstickor & Diskmedel

Spork / Bestick
Vattenflaska & Termos
Snacks, godis, nötter.
Kaffe/Te
Ev. Stärkande dryck

ÖVERNATTNING

Tält (Kan delas med andra)
Liggunderlag
Sovsäck
Toalettpapper
Hygienartiklar

ÖVRIGT

Mössa
Solglasögon
Ev Stavar

HÖGA KUSTEN HIKE

Låna, hyra eller köpa?

Kanske har du allt du behöver eller så behöver du komplettera med sovsäck, ryggsäck eller tält. Om du saknar något så komma med dina vänner eller så frågar du i deltagargruppen, ofta finns det någon som kan låna ut något. Vill du hyra eller köpa nytt så besöker du närmsta Naturkompaniet butik.

LÅNA UTRUSTNING
FRÅN ANDRA DELTAGARE

De som hakar på Höga Kusten Hike är precis lika sköna som du. Saknar du något större så kanske någon annan deltagare kan tänka sig låna ut mot burgare och öl på after-hike?
High Coast Hikers >>

HYR UTRUSTNING
HOS NATURKOMPANIET

Naturkompaniet hyr ut tält för hela äventyret för 750 kr. Örnsköldsvik som är närmsta butik har ett stort sortiment men du har säkert även en butik nära dig. (Är ni två personer kan en bära tältduken och en ta tältpinnarna.)
Hyr tält hos Naturkompaniet >>

SKAFFA EGEN UTRUSTNING

Ibland inser man att det är skönt med egna prylar eller att man måste uppdatera något i friluftsgarderoben. Bäst hjälp, alltså utan tvekan – får du hos Naturkompaniet. De kommer vara nyfikna på hur just du gillar att vistas ute.
Hitta närmsta butik >>

HÖGA KUSTEN HIKE

Några favoriter

Här har vi samlat lite tips på plagg och utrustning som vi själva tycker passar Höga Kusten Hike och såklart annan vandring och friluftsliv. För att göra det enkelt för dig kan du klicka vidare till Naturkompaniets näthandel.

L.I.M. PROOF JACKET
Haglöfs

Därför: En superlätt skaljacka som du plockar fram när det blåser på topparna eller om det regnar. Den här är riktigt prisvärd.
Dam >>
Herr >>

CREWNECK LITE
Woolpower

Därför: För att du vill vandra i ull. Och inte en tjock tung rackare utan en riktigt lätt som värmereglerar och ventilerar. Den här är på riktigt grym! Alla borde ha en.
Crewneck Lite Unisex  >>

HIGH COAST ZIP-OFF
Fjällräven

Därför: För att du får ett par lätta byxor som inte är för täta på grund av överdrivet många fickor. Att du även kan göra dem till shorts är supersmidigt och spar plats i ryggsäcken.
Dam >>
Herr >>

RYGGSÄCK

Om du ska köpa en ny ryggsäck så är vårt bästa tips att du faktiskt besöker en av Naturkompaniets butiker. Då får du möjlighet att prova ut en som passar dig och du får även en bra genomgång av funktionerna.

LITE PLUS STOVE
Primus

Därför: För att det är onödigt att ta med sig ett stort rackarns kök då du främst kommer koka vatten endast till frystorkade rätterna och eventuellt kaffe och te. Lite Plus är i perfekt storlek och riktigt kompakt.
Till köket >>

VILDMARKSYXA
Gränsfors Bruk

Därför: Alltså, du behöver på riktigt inte ta med dig en yxa. Men då vi ändå har din uppmärksamhet så måste vi bara passa på och berätta att alla borde ha en Vildmarksyxa i sitt liv.
Till yxan >>

FRILUFTSTIPS

För många är det här den första större vandringen man ger sig ut på. Men oavsett om man är nyfiken nybörjare eller erfaren vandrare så kan det vara att få lite tips. Här har vi samla tips som kan vara bra inför Höga Kusten Hike.

SÅ PACKAR DU DIN RYGGSÄCK

För en skönare och smidigare vandring >>

EN GOD NATTS SÖMN

Så får du en mysig natt ute i naturen >>

Förberedelser

Det är lätt att följa med på Höga Kusten Hike. Se över eller låna ihop utrustning och förbered dig genom att vandra med packning. Sedan tar du dig till FriluftsByn, många styr upp samåkning i deltagargruppen. Resten tar vi hand om när du är på plats. Ett bra tips är att komma till förkvällen där vi går igenom allt tillsammans.