PACKLISTA HÖGA KUSTEN HIKE

Det är faktiskt ärligt talat väldigt enkelt att följa med ut på ett vandringsäventyr. Kanske har du redan prylarna man behöver eller så kan du förmodligen låna ihop det du saknar från vänner eller någon i deltagargruppen.

Om du behöver köpa något nytt så skulle vi verkligen rekommendera att du besöker en av Naturkompaniets butiker – de hjälper till att hitta något som passar just dig.

Du behöver inte de värsta och mest tekniska prylarna för att ge dig ut på äventyr. Huvudsaken är att du känner dig bekväm i kläderna och du vet hur köket fungerar samt kan slå upp ditt eller ditt lånade tält.

Lika viktigt som själva packningen är att du orkar bära med den. Så se till att ge dig ut och vandra med packad ryggsäck lite då och då innan äventyret. 

Ett tips är att inte ta med överdrivet med ombyten. Lämna After-Hikekläderna i bilen eller i FriluftsByn, det finns tid att duscha och byta om innan firandet börjar.

Ibland kan det vara skönt att få lite hjälp med inställningarna så att ryggsäcken sitter riktigt bra. Naturkompaniet finns på plats och hjälper dig innan vi ger oss ut.

PACKLISTA HÖGA KUSTEN HIKE

Under äventyret bär du med dig din utrustning, mat och tält. Vi står för transporter, frystorkad mat, kartor, seminarier, friluftsskolor och andra överraskningar. Här hittar du packlistan.

FÖR VANDRING

T-shirt / Underställströja
Byxor & Shorts
Tröja / Fleecejacka
Regnjacka
Regnbyxor
Ryggsäck
Kängor
*Vet du med dig att du lätt blir kall så ta med långkalsonger och en lättare värmejacka.

FÖR MATLAGNING

Kök (Kan delas med andra)
Bränsle till kök
Tändstickor & Diskmedel

Spork / Bestick
Vattenflaska & Termos
Snacks, godis, nötter.
Kaffe/Te
Ev. Stärkande dryck

ÖVERNATTNING

Tält (Kan delas med andra)
Liggunderlag
Sovsäck
Toalettpapper
Hygienartiklar
*Det kan vara skönt att ha en tröja att sova i.

ÖVRIGT

Mössa
Solglasögon
Första hjälpen
Extra strumpor
Extra underkläder

LÅNA, HYRA ELLER INVESTERA?

Kanske har du allt du behöver eller så behöver du komplettera med sovsäck, ryggsäck eller kanske tält. Om du saknar något så kan du kolla om det finns någon som har vad du söker i deltagargruppen eller så hyr du tält eller ryggsäck av Naturkompaniet. Behöver du köpa nytt kommer du få bäst hjälp i någon av Naturkompaniets butiker.

LÅNA UTRUSTNING FRÅN ANDRA DELTAGARE

De som hakar på Höga Kusten Hike är precis lika sköna som du. Saknar du något större så kanske någon annan deltagare kan tänka sig låna ut mot burgare och öl på after-hike?
High Coast Hikers >>

HYR UTRUSTNING HOS NATURKOMPANIET

Naturkompaniet hyr ut tält för hela äventyret för 750 kr. Örnsköldsvik som är närmsta butik har ett stort sortiment men du har säkert även en butik nära dig. (Är ni två personer kan en bära tältduken och en ta tältpinnarna.)
Hyr tält hos Naturkompaniet >>

SKAFFA EGEN UTRUSTNING

Ibland inser man att det är skönt med egna prylar eller att man måste uppdatera något i friluftsgarderoben. Bäst hjälp, alltså utan tvekan – får du hos Naturkompaniet. De kommer vara nyfikna på hur just du gillar att vistas ute.
Hitta närmsta butik >>

NÅGRA FAVORITER

Här har vi samlat lite tips på plagg och utrustning som vi själva tycker passar Höga Kusten Hike och såklart annan vandring och friluftsliv. För att göra det enkelt för dig kan du klicka vidare till Naturkompaniets näthandel.

L.I.M. PROOF JACKET
Haglöfs

Därför: Du kommer nog främst vandra i t-shirt eller underställströja men du behöver också en superlätt skaljacka som du plockar fram när det blåser på topparna eller om det regnar. Den här är riktigt prisvärd.
Dam >>
Herr >>

CREWNECK LITE
Woolpower

Därför: För att du vill vandra i ull. Och inte en tjock tung rackare utan en riktigt lätt som värmereglerar och ventilerar. Den här är på riktigt grym! Alla borde ha en.
Crewneck Lite Unisex  >>

HIGH COAST ZIP-OFF
Fjällräven

Därför: För att du får ett par lätta byxor som inte är för täta på grund av överdrivet många fickor. Att du även kan göra dem till shorts är supersmidigt och spar plats i ryggsäcken.
Dam >>
Herr >>

RYGGSÄCK

Om du ska köpa en ny ryggsäck så är vårt bästa tips att du faktiskt besöker en av Naturkompaniets butiker. Då får du möjlighet att prova ut en som passar dig och du får även en bra genomgång av funktionerna.

LITE PLUS STOVE
Primus

Därför: För att det är onödigt att ta med sig ett stort rackarns kök då du främst kommer koka vatten endast till frystorkade rätterna och eventuellt kaffe och te. Lite Plus är i perfekt storlek och riktigt kompakt.
Till köket >>

VILDMARKSYXA
Gränsfors Bruk

Därför: Alltså, du behöver på riktigt inte ta med dig en yxa. Men då vi ändå har din uppmärksamhet så måste vi bara passa på och berätta att alla borde ha en Vildmarksyxa i sitt liv.
Till yxan >>

FÖRBEREDELSER HÖGA KUSTEN HIKE

Det är lätt att följa med på Höga Kusten Hike. Se över eller låna ihop utrustning och förbered dig genom att vandra med packning. Sedan tar du dig till FriluftsByn, många styr upp samåkning i deltagargruppen. Resten tar vi hand om när du är på plats. Ett bra tips är att komma till Förkvällen - Se program Höga Kusten Hike >>

VILKEN TYP AV ÄVENTYR SÖKER DU?

Många kommer själva och återkommer år efter år för den sköna gemenskapen. Andra tar med vännerna, familjen eller partner och kombinerar tid för varandra med att delta i gemenskapen. Här har vi samlat lite tips för just dig.

KOM SJÄLV – VANDRA MED NYA VÄNNER >> 

Många kommer själva men slår sällskap med andra. Kolla in det här.

TA MED VÄNNERNA >>

Du vet det där äventyret ni kommer prata om länge. Här är det och här är tipsen.

ÖVERTYGA  PARTNER >>

Det här kommer bli en mysig upplevelse. Men låt oss komma med några tips

VANDRA MED BARN >>

Det funkar toppen att vandra Pleasure rutterna med barn. Kolla in det här!

DET HÄR KOMMER BLI RIKTIGT SKOJ!

OM ÄVENTYRET

Makalös natur, kurser, skoj och skönt häng!

ANMÄLAN

Boka i tid. Platserna är begränsade.

FÖRBEREDELSER

Allt du om resor, boende och packlista.

FRILUFTSTIPS

Bra att veta för ett ännu härligare äventyr.

FOTO OCH FILM

Kolla in dessa filmer från de tidigare åren.

STARTSIDA

Få en bra översikt av Höga Kusten Hike