TA MED VÄNNER, KOLLEGOR ELLER PARTNER

Nog är det väl dags att ta med vännerna, jobb kollegorna eller din partner på ett äventyr? Snöra på er kängorna och ge er ut och upplev Höga Kustens höjdpunkter samtidigt som ni skapar minnen för livet.

Höga Kusten Hike är ett tre-dagars äventyr som passar de allra flesta och under både dag ett och två kan ni väja en kortare sträcka om det är så att ni vill ta det lite lugnare. 

På den här sidan har vi samlat lite tips för er som kommer som grupp. Du hittar mer information om äventyret på den här hemsidan men en bra plats är att börja här: Höga Kusten Hike >>

ANMÄLAN >>

Anmäl dig före 28:e Februari med kod "earlybird" och följ med för otroliga 1 690 kr! Barn under 18 år - 990 kr. Gäller till 28:e Feb eller så länge det finns platser kvar. All info under Anmälan >>

HUR TUFFT ÄR DET?

Höga Kusten Hike passar både erfarna och nyfikna nybörjare och är upplagt så att det finns tid även för avkoppling. Du bör dock ha vandrat en del med din utrustning och tränat på att sätta upp ditt tält för en härligare upplevelse. Då terrängen är kuperad så bör du inte lägga allt för stor vikt på kilometerna.  På Torsdag och Fredag kan du välja orginalsträckan eller ta "familjesträckorna"
Ons: Förkväll
Tors:
16 km eller 7 km ca 6-8h*
Fre: 12 km eller 8 km ca 6h*
Lör: 10 km ca 4h* + After-Hike
Söndag: Sovmorgon och hemresa
*Lägg på cirka 2-3 timmar för pauser för mat, foto, avkoppling, bad etc.
Mer om sträckan: Vandra i Höga Kusten >>

1. SAMLA GÄNGET

Kolla upp vilka som är sugna på att följa med. Då Höga Kusten Hike har ett bestämt datum så slipper ni massa diskussioner om när som passar bäst.

Om det nu är så att ingen har möjlighet att följa med så bör du klicka vidare här:

2) ANMÄL ER I TID

Höga Kusten Hike brukar bli fulltbokat och det vore olyckligt om någon som är sen på att anmäla sig inte får plats. Det brukar säljas enstaka restplatser innan äventyret men det är onödigt att chansa.

3) STORT ÄVENTYR – ENKLA FÖRBEREDELSER

Höga Kusten Hike gör det otroligt enkelt att ge sig ut på ett storslaget äventyr. När ni kommer på plats hämtar ni ut mat (7 riktigt goda frytorkade måltider ni bara tillsätter kokande vatten för att tillreda), gas och karta. Därefter går vi igenom kartan i detalj, var det finns vatten och var vi ses på nattlägren.

Innan ni anländer har ni sett över packlistan, förmodligen kan ni låna ihop det ni inte har. Är ni några stycken så ta bilen upp. Det tar cirka 5 timmar från Stockholm. Se till att boka boende i tid men ni får alltid plats med tält i FriluftsByn.

Se till att ni i alla fall fått några mil i benen med den packning ni räknar med att bära med er och träna på att sätta upp ert tält. Svårare än så är det inte. Ni hittar mer information, tips på boende, packlista och relevanta länkar här:

4. KLART NI FIXAR DET!

Under tre dagar kommer ni att få uppleva Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Ni vandrar i egen takt men vi sover i gemensamma nattläger. Den längsta dagsetappen är ungefär åtta timmar borträknat tid för pauser, foto, bad och tupplur. Om det nu är så att ni tycker det är så vackert att ni vill ta ännu längre pauser kan ni ta en kortare sträcka både dag ett och dag två.

Det är fullt tillåtet att några tar ”genvägarna” dag ett och två, det innebär att ni skiljs åt en kort stund men under kartgenomgången visar vi var ni möts upp igen. Som längst är ni borta från varandra cirka 2 timmar eller så. Det kanske till och med är skönt.

5) LÄR MER OM FRILUFTSLIV

De flesta som ger sig ut på Höga Kusten Hike är nyfikna nybörjare, även om det såklart finns erfarna vandrare också. Under dagarna arrangeras ett antal friluftsskolor, seminarier och workshops av Sveriges ledande friluftsföretag. De är såklart frivilliga att vara med på men det brukar vara kul att lära sig lite nya trix som gör friluftslivet än mer njutbart.

6) EN MASSA SKOJ!

De flesta anmäler sig till vandringen för att uppleva den storslagna naturen. Däremot återkommer de flesta tack vara den underbart sköna gemenskapen.

Nu är det inte så att det är en massa påtvingade ”lära känna varandra lekar” eller så, vi pallar inte sånt – det brukar bara bli så att man börjar prata med en massa andra sköna människor och vips slår man följe en stund, slår sig ner vid lägerelden tillsammans eller delar en öl på after-hike. Det kommer folk från hela världen och det brukar bli riktigt intressanta diskussioner under dagarna.

TA MED VÄNNER,
KOLLEGOR ELLER PARTNER >>

 Här hittar du lite tips för er som tänker samla ihop kompisgänget eller vandra med partner.

VANDRA MED BARN
– HÄR HITTAR DU TIPSEN! >>

Under årens lopp har flertalet barn vandrat Höga Kusten Hike. Här hittar du tips på hur ni får en härlig upplevelse.

KOM SJÄLV
– VANDRA MED NYA VÄNNER >>

 Höga Kusten Hike är toppen för dig som vill vandra själv men även lära känna lite nya sköna människor. Kolla in detta!

ANMÄLAN >>

Boka i tid. Platserna är begränsade.

FÖRBEREDELSER >>

Allt du om resor, boende och packlista.

FOTO OCH FILM >>

Kolla in dessa filmer från de tidigare åren.

ALLT OM ÄVENTYRET >>

Makalös natur, seminarier och massa skoj!

STARTSIDA >>

En bra översikt av Höga Kusten Hike