Upplev mer av

HÖGA KUSTEN

Höga Kusten Hike har start och målgång i FriluftsByn vid foten av Skuleberget, mitt i Världsarvet Höga Kusten. Det gör att du har nära till fler sevärdheter och upplevelser.

Här har vi samlat de bästa tipsen till Höga Kusten.

HÖGA KUSTENS HÖJDPUNKTER

Medan du ändå är här får du inte missa några av de andra höjdpunkterna. Kom några dagar innan och se till att stanna kvar på After-Hike på lördag kväll och hitta på något på Söndag. I anmälan ingår gratis tältnatt i FriluftsByn Lördag till Söndag.

Få en överblick av Höga Kusten:
Karta Höga Kusten >>

Höga Kusten har en helt unik kombination av kustnära berg, vacker skärgård och djupa skogar. Passa på att njuta mer av Världsarvet. Du kan till exempel hyra kajak i både FriluftsByn och vid Höga Kusten Kajakcenter.

HÖGA KUSTEN KAJAKCENTER >>

Höga Kusten bjuder på några av Sveriges vackraste paddelvatten. Höga Kusten Kajakcenter ligger bara någon kilometer från FriluftsByn.

VIA FERRATA >>

På östra sidan Skuleberget bara någon kilometer hittar du norra Europas största Via Ferrata anläggning.

NATURUM >>

Promenera till Naturum som har en permanent utställning om Världsarvet Höga Kusten.

BÅTTUR
TILL ULVÖN >>

Låt benen vila och ta Höga Kusten Båtarna till Ulvön. Båtarna avgår bara 2 kilometer från FriluftsByn. En skön morgonpromenad eller 5 minuter med bil.

BILTUR
NORDINGRÅ >>

Om du har bil får du inte missa att ta en tur runt i Nordingrå. Bönhamn, Rotsidan och Norrfällsviken är helt klart värda ett besök.

NATURKOMPANIET
OUTLET

Bara någon kilometer söder om Örnsköldsvik hittar du Fjällräven Outlet. Det går inte att göra bättre kap än i denna butik som är en av Sveriges största friluftsbutiker.

PARADISET
SPA & BAD >>

Paradiset Spa, Bad & Wellness är en av Norrlands största bad och spa-anläggningar. Lekfulla barn kommer älska det medan de något äldre smiter in på relaxen och låter kroppen få sin belöning.

SKULEBERGETS TOPPSTUGAN >>

Du kommer ju hänga här vid målgången, men det är tusan en vy man inte kan få nog av.

KOPPLA AV I FRILUFTSBYN >>

Bada, koppla av med en bok, chilla på innergården eller i Friluftsfiket. Paddla kanot eller kajak. Sköna dagar utan måsten.

Vinter i Höga Kusten

VINTERÄVENTYR
& FESTIVALER

Vintern i Höga Kusten är fylld med äventyr och festivaler för både erfarna och nyfikna nybörjare. Här hittar du de mest populära som lockar deltagare från hela världen. Vilket är du sugen att följa med på?

NATURES CALLING >>

Februari. Livsstilsfestivalen fylld med inspirerande föreläsningar och friluftskurser samt jobb och boendemöjligheter.

VÄRLDSARVSLOPPET >>

Februari. Löpupplevelser för alla. Världsarvsloppet 10k, Frozen Lake 5k samt Lilla och Minsta Världsarvsloppet.

HÖGA KUSTEN
WINTER HIKE >>

Februari. Europas största vintervandring fylld med naturupplevelser, kurser och gemenskap.

HÖGA KUSTEN
WINTER TRAIL >>

Februari. Sveriges mest populära terränglopp vintertid. Välj mellan tre distanser Classic 25k, Extreme 35k och Insane 50k.

Sommar i Höga Kusten

SOMMARÄVENTYR
& FESTIVALER

Försommaren inleds med Höga Kusten Trail-Camp Vår innan sommaren drar igång på riktigt med pupulära Burgers & Beer kvällarna.  I augusti hoppas vi såklart att du kommer på Höga Kusten Hike. I slutet på augusti arrangeras Nature´s Calling Sommar.

TRAIL CAMP >>

Maj. Träning, gemenskap och massa skoj. Vi delar in oss i tre grupper med olika tempo och får löpcoaching medan vi upplever världsarvets höjdpunkter.

BURGERS & BEER >>

Jun – Aug. Höga Kustens härligaste häng. Onsdagar och Lördagar på FriluftsByns Innergård. Härlig stämning, grym mat och levande musik.

HÖGA KUSTEN HIKE >>

Augusti. Europas näst största vandringsäventyr som lockar erfarna och nyfikna nybörjare från hela världen. Makaklös natur, friluftsskolor och massa skoj.

NATURE´S CALLING >>

Augusti. Livsstilsfestivalen fylld med inspiration, naturupplevelser och friluftskurser samt nätverkande.

Höst i Höga Kusten

HÖSTÄVENTYR
& FESTIVALER

Hösten i Världsarvet är helt makalöst vacker. Både den färgrika hösten och den mer mörka hösten i November som lyses upp av Eldfest.

HÖGA KUSTEN TRAIL >>

September. Sveriges vackraste upplevelselopp och härligaste löpfest. Fredag arrangeras 3Peaks 15k och Coast to Summits 26k och Lördag Höga Kusten the Original 45k.

SONGS FROM NATURE

September. Vi bjuder in talangskolan Musikmakarna för att skapa nya låtar från naturen. Tillsammans lyssnar vi till resultatet.

TRAIL CAMP HÖST >>

Oktober. Upplev Världsarvet i sprakande färger samtidigt som vi vilar på vår löpning i tre olika grupper kombinerat med föreläsningar och skönt häng.

ELDFEST >>

November. Höstlov i Höga Kusten är lika med ELDFEST. Eldshow, mysvandring med våfflor, lägereldar, höstfik och middagar.