FRILUFTSSKOLOR, SEMINARIER OCH WORKSHOPS

Under Höga Kusten Hike har du chansen att lära känna representanter från några av Sveriges främsta friluftsföretag. De delar även med sig av sina bästa tips på hur man kan göra vistelsen i naturen än mer bekväm och säker.

WOOLPOWER

Woolpower är en ullspecialist med all produktion i Östersund, bara några mil väster om FriluftsByn. Vi gillar särskilt att sömmerskorna kvalitetsstämplar plaggen de sytt genom att märka dem med sitt eget namn.

Woolpower följer med ut på vandringen och håller en presentation och workshop vid det förta nattlägret vid Tärnättholmarna. Du kan dock träffa Woolpower redan under förkvällen på onsdag då de erbjuder specialpriser på sockar, underställ m.m.

FÖRKVÄLL: 18:00-21:00:

  • Woolpower erbjuder specialpriser på sockar, underställ och mycket mer.

DAG I: 19:00-21:00:

  • Lär dig om hur ull fungerar och varför det är ett riktigt bra material för friluftsliv.
  • Skapa din egna ullprodukt med spillbitar från Woolpowers produktion. Mobilfodra, grytunderlägg eller något annat?

GRÄNSFORS BRUK

Gränsfors Bruks AB har under mer än 100 år smitt yxor med fokus på kvalitet och miljöansvar. Erfarenheten och skickligheten hos den enskilda medarbetaren är avgörande för kvalitén och känslan i yxorna, därför signeras varje yxa signeras med smedens initialer som ett kvalitetssigill och en garanti.

Gränsfors Bruk finns på plats vid Kälsviken för att berätta mer om olika typer av yxor och ger dig en chans att tävla om fina priser i yxkastning.

DAG II: 12:00-15:00:

  • Lär dig mer om olika typer och yxor och hur du bäst använder dem.
  • Testa yxkastning och ta chansen att vinna fina priser.

MORAKNIV

Knivar har tillverkats i trakterna runt Mora sedan 1600-talet. Grunden till dagens knivfabrik lades redan 1891 och idag har hantverket spridit sig till världens alla hörn. Moraknivs knivmakare tillverkar fortfarande knivar för hand medan man samtidigt genom världsledande teknik och robotceller maskinellt producerar kvalitetsknivar dag som natt.

Morakniv finns på plats vid Kälsviken för att visa upp knivar som passar för friluftsliv och visa hur enkelt det är att göra upp eld med kniv och tändstål.

DAG II: 12:00-15:00:

  • Få koll på knivar som passar för friluftsliv.
  • Lär dig göra upp eld med kniv och tändstål.

NATURKOMPANIET

Under vandringen kommer vi få sällskap av personal från Naturkompaniet. De kommer att finnas där om du behöver hjälp med något. Oavsett om det gäller att ställa in din ryggsäck eller slå upp ditt tält. 

FÖRKVÄLL: 18:00-21:00:

  • Få hjälp med att ställa in din ryggsäck. 

DAG II: 20:00-21:00:

  • Lär dig hur du bäst packar din ryggsäck och hur du använder tält och sovsäck på bästa sätt.

ANMÄLAN >>

Boka i tid. Platserna är begränsade.

FÖRBEREDELSER >>

Allt du om resor, boende och packlista.

FOTO OCH FILM >>

Kolla in dessa filmer från de tidigare åren.

ALLT OM ÄVENTYRET >>

Makalös natur, seminarier och massa skoj!

STARTSIDA >>

En bra översikt av Höga Kusten Hike