”Titta förbi vår workshop vid det första nattlägret. Du kommer få lära dig mer om ull och göra dina egna ullprodukter från spillbitar från vår fabrik.

Eva, Woolpower

”Med rätt kunskap blir äventyren mer bekväma. Vid det andra nattlägret kommer jag dela med mig av mina bästa tips. Vi ses på toppen av Gyltberget.”

Magnus, Naturkompaniet

”Att kunna hantera kniv på ett säkert sätt är en av grunderna i friluftsliv. Under lunchen den andra dagen vid Kälsviken kommer jag dela mina bästa tips.”

Tobias Vildmarkshjärta

Vandringen

KURSER & WORKSHOPS

Det är alltid kul att lära sig något nytt. Under Höga Kusten Hike har du chans att träffa Woolpower, Naturkompaniet och Tobias Vildmarkshjärta som kommer dela med sig av sina tips på hur du kan göra dina äventyr än mer bekväma.

På onsdagens förkväll kommer Jerry från FriluftsByn att gå igenom kartan och dela bra tips inför vandringen.

Torsdag kväll kan du lära dig mer om ull och även skapa dina egna produkter tillsammans med Woolpower.

Fredag lunch vid Kälsviken kan du träffa Tobias Vildmarkshjärta och lära dig mer om hur du hanterar yxa och kniv.

Fredag kväll kan du delta på Naturkompaniets seminarie där du lär dig mängder av bra tips inför kommande äventyr.

HÖGA KUSTEN HIKE
KURSER & SEMINARIER

Woolpower

Woolpower är en ullspecialist med all produktion i Östersund. Woolpower finns på plats redan under förkvällen där du hittar produkter till specialpris. Vid torsdagens nattläger kan du även lära dig mer om ull samt skapa dina egna ullprodukter med spillbitar från deras fabrik.

Woolpower tillverkar varma underställ och förstärkningsplagg i deras egenutvecklade material Ullfrotté Original. De tillverkar alla våra produkter i Sverige. I deras nya fabrik i Östersund gör de allt från att sticka och bereda material till sömnad, packning och lagerhållning. Vi är superglada att Woopower återigen tittar förbi Höga Kusten Hike.

”Det var ju nästan lite meditativt att sätta sig på en klippa i solnedgången och pyssla. Man har ju glömt hur kul det är. Ett fint sätt att bara landa en riktigt häftig dag.”

Onsdag
Under förkvällen finns Woolpower på plats och erbjuder specialpriser på sina produkter.

Torsdag 17:00 – 20:00
Vid första nattlägret kan du göra dina egna ullprodukter. Presentation klockan 18:00.

Lördag
Under lördagens after-hike delas priser ut till vandringens bästa ullskapelser.

HÖGA KUSTEN HIKE
KURSER & SEMINARIER

Vildmarkshjärta

Tobias ”Vildmarkshjärta” Markusson är en av Sveriges mest anlitade experter när man vill samlas och lära sig mer om yxa och kniv. När Tobias inte är ute och håller workshops och seminarier är han kursansvarig och lärare på utbildningen Naturguide Höga Kusten.

Under vandringens andra dag kommer du att anlända till vackra Kälsviken vid lunchtid. Här hittar du även Tobias som har med sig lite olika knivar, yxor och ”täljämnen”. Om du vill kan du slå dig ner vid en gran och kanske göra din egna sked, eller smörkniv om det inte fullt går som du tänkt dig.

HÖGA KUSTEN HIKE
KURSER & SEMINARIER

Naturkompaniet

Ta chansen att besöka Naturkompaniet Outlet innan eller efter äventyret. Under vandringen finns Naturkompaniet på plats för att hjälpa dig samt för att dela med sig av tips under torsdagskvällens seminarium på toppen av Gyltberget.

Onsdag
Under Onsdagens förkväll finns Naturkompaniet på plats för att hjälpa dig om du har några frågor kring din utrustning eller vill ha hjälp att ställa in din ryggsäck.

Vandringen
Representanter från Naturkompaniet följer med ut under vandringen. De kan såklart inte allt men tillsammans med våra guider kan de hjälpa till att lösa det mesta.

Fredag 19:00
Fredag kväll kan du som vill njuta av makalösa vyer och lära dig något nytt kan du följa med från nattlägret upp till toppen av Gyltbergets där Magnus delar med sig av grymma tips.

”Det mesta är ju logiskt när man hör det. Det här var riktigt intressant och inspirerande, man blir peppad att vara ute lite oftare. Man fick liksom känslan av att det inte behöver vara så svårt. ”

Naturkompaniet är Sveriges ledande aktör inom föräljning av friluftsutrustning. Förmodligen har du en butik nära dig. Om inte så hittar du allt du behöver på deras ehandel. 

VAD PASSAR DIG?

Många kommer själva och återkommer år efter år för den sköna gemenskapen. Andra tar med vännerna, familjen eller partner. Här har vi samlat lite tips för just dig.

KOM SJÄLV
FÅ SÄLLSKAP »

Många kommer själva, Kombinera egen vandring med att slå följe med andra.

GÖR SÄLLSKAP MED VANDRARE FRÅN HELA VÄRLDEN »

Många kommer själva och kombinerar egen vandring med att slå följe med andra.

TA MED
VÄNNERNA »

Det här är äventyret ni pratat om att ni borde göra. Här är tipsen för er!

TA MED VÄNNERNA PÅ ETT ÄVENTYR - DET ÄR DAGS NU! »

Det här är äventyret ni pratat om att ni borde göra. Här är tipsen för er!

ÖVERTYGA
DIN PARTNER >>

Ni kommer få en riktigt mysig upplevelse. Men låt oss komma med några tips.

ÖVERTYGA DIN PARTNER >>

Ni kommer få en riktigt mysig upplevelse. Men låt oss komma med några tips.

ÄVENTYR
MED BARN >>

Ta med barnen på ett äventyr ni kommer minnas hela livet. Här hittar du bra tips.

ÄVENTYR MED BARN »

Ta med barnen på ett äventyr ni kommer minnas hela livet. Här hittar du bra tips.

ETT AV VÄRLDENS MEST POPULÄRA VANDRINGSÄVENTYR

Höga Kusten Hike lockar årligen hundratals vandrare från hela världen. Följ med och upplev den vackra naturen, det sköna hänget, kurserna och allt skoj som händer.

Vad är Höga Kusten Hike?

Höga Kusten Hike är ett av Sveriges mest populära vandringsäventyr som årligen lockar hundratals deltagare från hela världen. Under tre dagar upplever vi Världsarvet Höga Kustens absoluta höjdpunkter.

I äventyret ingår bussar, guider, mat, kurser, after-hike och massa roliga upptåg.

Vi vandrar i egen takt genom den spektakulära naturen och vi bär själva vår utrustning och medhavda tält till våra gemensamma nattläger.

På kvällarna kan vi koppla av, hänga med andra vid lägereldarna eller gå på någon av friluftsskolorna där du träffar några av Sveriges ledande friluftsföretag.

Äventyret inleds med en mysig förkväll och avslutas med en hejdundrande After-Hike i FriluftsByn.

Vad ingår?

Höga Kusten Hike handlar om att göra det enkelt att ge sig ut på ett storslaget äventyr. Vi tar hand om planering, logistik, mat och guider. I anmälan ingår:
- Outdoor Collective T-Shirt
- Busstransport från FriluftsByn
- Sju måltider frystorkad friluftsmat
- Karta över vandringen.
- Seminarie med Woolpower och Naturkompaniet. 
- Intäde till After Hike.
- Fri tältplats i FriluftsByn lördag till söndag. 

Hur tuff är vandringen?

Det finns två huvudsakliga sträckningar - The Original och Wanderlust. Du kan även få tält och sovsäck transporterad till nattlägren om du väljer Wanderlust Light.

Oavsett distans kommer upplevelsen bli bättre om du förbereder din kropp, framförallt knän, axlar och rygg genom att vandra med ryggsäck innan du kommer till äventyret.

The Original (Nivå 4/5)
Vandringen är utmanande och bitvis krävande. Vi vandrar 10 - 16 kilometer per dag med branta upp- och nedstigningar på stigar med varierande underlag.
Mer information: The Original >>

Wanderlust (Nivå 3/5)
Vandringen klassas som medel givet distanserna och tiden vi har tillgodo. Men du måste ändå förbereda din kropp. Det förekommer branta upp- och nedstigningar om än färre än på The Original. Terrängen är varierande.
Mer information: Wanderlust >>

Wanderlust Light (Nivå 2/5)
Då du kan få hjälp med att få delar av din utrustning transporterad till nattlägren så kan du vandra med lättare packning. Detta gör Wanderlust Light till en givet sammanhanget lättare vandring. Sträckan är dock varierande med branta upp- och nedstigningar. Denna möjlighet har främst efterfrågats av familjer och nybörjare.
Mer information: Wanderlust Light >>

Vilka brukar följa med?

Höga Kusten Hike lockar äventyrare och njutvandrare från hela världen. Allt från erfarna vandrare till nyfikna nybörjare. Solovandrare till kompisgäng, par och familjer. 

DET FINNS MÅNGA ANLEDNINGAR ATT FÖLJA MED PÅ HÖGA KUSTEN HIKE

Den storslagna naturen, den sköna stämningen och möjligheten att lära sig något nytt samt bara koppla av. Det finns många anledningar att följa med på Höga Kusten Hike. Här hittar du mer information.

Slå på filmen så får du en känsla vad du snart kommer få uppleva

HÖGA KUSTEN HIKE

ÄVENTYRET VÄNTAR!

STARTSIDA >>

Få en bra översikt av Höga Kusten Hike

ANMÄLAN >>

Boka i tid. Platserna är begränsade.

VANDRINGEN >>

Makalös natur, kurser, skoj och skönt häng!

FÖRBEREDELSER >>

Resa, boende, mat och packlista samt friluftstips.

FOTO & FILM >>

Kolla in foto och film från tidigare år.

OM HÖGA KUSTEN >>

Upplevelser före och efter äventyret.