DAGS FÖR ÄVENTYR!

Följa med ut på vandringsfestivalen alla pratar om! Höga Kusten Hike är ett av Sveriges mest populära vandringsäventyr och ger dig chansen att uppleva några av världsarvets absoluta höjdpunkter som vi kryddat med seminarier, skoj och lägereldsmys.

Några kommer själva och hittar nya bekantskaper medan andra tar med sig kompisarna, familjen eller barnen. Då du kan välja mellan två olika distanser varje dag passar äventyret både erfarna och nyfikna nybörjare.

Hur går det till?
Vi ser till att ordna allt det praktiska och när du checkar in på onsdag eller torsdag så går vi igenom karta och du hämtar ut mat och gas till ditt utekök. Därefter åker vi med buss till starten och sedan börjar äventyret där du i din egen takt – själv eller med andra – vandrar till det genensama nattlägren där vi myser vid lägereldarna. Du bär själv din utrustning mellan nattlägren och sover i medhavt tält.

Under äventyret kan du och kan delta i seminarier och kurser som arrangeras tillsammans med några av Sveriges ledande friluftsföretag och äventyret avslutar med en härlig After-Hike.
– Program Höga Kusten Hike >>

ALLT DU BEHÖVER VETA OM ÄVENTRET

Under Höga Kusten Hike kommer du få uppleva Höga Kustens absoluta höjdpunkter, lära dig mer om uteliv och få massa skoj och skönt häng tillsammans med likasinnade. Här hittar du mer om vad som väntar.

VANDRA VÄRLDSARVET >>

Under tre dagar får du uppleva några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter. Här hittar du allt du behöver veta om vandringen.

LÄR DIG NÅGOT NYTT >>

Häng med på seminarier med några av Sveriges mest populära friluftsföretag och få tips som kommer göra friluftslivet skönare.

MASSA SKOJ >>

Förkväll, firande vid målgången och mysig After-Hike med levande musik på FriluftsByns innergård.Kolla in det här.

SKÖNT HÄNG

En stor del av upplevelsen är det sköna hänget. Spontana samtal under vandringen och myset vid eldarna vid nattlägren.

KOLLA IN DET HÄR

Du hittar fler filmer här: Film Höga Kusten Hike >>

VANDRINGSFESTIVALEN– HÖGA KUSTEN HIKE

Höga Kusten Hike är så mycket mer än en vandring. Det går nog närmast att beskrivas som en tre dagar och 43 kilometer lång naturfestival där du i egen takt vandrar mellan mötesplatserna som vi kalla checkpoints. Vid dessa platser väljer några att delta i friluftsskolor och seminarier medan andra tar ett kvällsdopp eller hänger vid lägerelden med sina vänner samtidigt som man träffar nya från hela världen.

Du vandrar mellan 16 och 10 kilometer per dag med din egen ryggsäck som förmodligen väger mellan 12 och 15 kilo. Sträckorna gör att det finns tid över till att slå sig ner och somna på en solvarm klippa 200 meter över havet eller ta dig tid att njuta av godsaker vid lägerelden. Men det betyder inte att vandringen är enkel. Vill man uppleva Höga Kustens höjdpunkter krävs det lite ansträngning – så kom förberedd! Du behöver dock inte vara erfaren friluftsutövare. På Höga Kusten Hike samlas både kompisgäng, familjer och ensamvandrare.

KOM SJÄLV – VANDRA MED NYA VÄNNER 

Många kommer själva men slår sällskap med andra.

Här har vi samlat lite tips för dig som dyker upp själv men förmodligen lämnar med nya vänner.

VANDRA MED BARNEN

Välj de kortare etapperna och ge er ut på ett säkert och tryggt äventyr i Höga Kusten.

Här har vi samlat några tips på hur ni får en riktigt härlig upplevelse.

TA MED VÄNNERNA ELLER PARTNER

Ta med partner eller kompisgänget på ett härligt äventyr.

Här har vi samlat lite tips som gör det enklare att planera.

DET HÄR KOMMER BLI RIKTIGT SKOJ!

OM ÄVENTYRET

Makalös natur, kurser, skoj och skönt häng!

ANMÄLAN

Boka i tid. Platserna är begränsade.

FÖRBEREDELSER

Allt du om resor, boende och packlista.

FRILUFTSTIPS

Bra att veta för ett ännu härligare äventyr.

FOTO OCH FILM

Kolla in dessa filmer från de tidigare åren.

STARTSIDA

Få en bra översikt av Höga Kusten Hike