KOM SJÄLV – VANDRA MED NYA VÄNNER

Varje år anländer vandrare själva till Höga Kusten Hike, en av världens största vandringsfestivaler. Det betyder inte att man nödvändigtvis vill slå sällskap med andra, men på något sätt verkar det alltid bli så. Gemenskapen och stämningen är så jäkla skön. 

Här hittar du tips om du kommer själv – eller med kompisar  – och vill hänga med fler sköna människor. Vill du gå direkt till startsidan klickar du vidare här.
– Startsida Höga Kusten Hike >>

Hur är det att komma själv? Klicka igång filmen så får du höra.

1. GÅ MED I DELTAGARGRUPPEN

Vi rekommenderar alla att gå med i deltagargruppen då det är här vi löpande lägger ut påminnelser inför äventyret. Men om man kommer själv så ska man definitivt göra det. Här kan man själv posta om man har en bil och har plats för andra – eller är villig att samåka med någon annan och dela på bilhyra eller drivmedel. Eller varför inte dela stuga.

Innan vandringen gör vi även en tråd där de som vandrar själva kan säga ”Hej, jag kommer från xxx och kommer också själv, vore kul med lite sällskap ibland” eller vad man nu vill säga. Du förstår vad vi menar. Det är hur som helst inte så avancerat för det brukar inte behöva vara det.
Ok jag fattade redan vid första raden ta mig till Deltagargruppen >>

2. BO I FRILUFTSBYN

Det här är kanske det bästa tipset. För tro oss, du vill inte vara den som lämnar after-hike för att ta bussen eller sätta dig i bilen för att åka till något boende längre bort. Du kommer vilja hänga kvar, det är sedan gammalt.

Alla som har valt något annat har alltid ångrat sig och velat in i det sista – fler än hälften har skippat det bokade boendet och nyttjat möjligheten att tälta gratis i FriluftsByn mellan Lördag och Söndag, andra har haft turen att hitta en ledig sängplats i någon stuga. Du kommer vara så jäkla trött och glad innan natten är över så du kommer sova som en stock – oavsett var du sover.

3. KOM TILL FÖRKVÄLLEN

Många som kommer själva anländer redan till förkvällen på onsdag för att hänga lite på plats. Vi flippar burgare, kanske tar en öl och förbereder oss vid lägereldarna. Vi samlas även och går igenom kartan. Detta är ett väldigt naturligt sätt att komma in i gemenskapen, det går nämligen inte att sitta vid en lägereld utan att börja prata med varandra. Vi har många lägereldar så det är helt ok att byta plats till en lugnare eller livligare lägereld. Det där löser du.

Huvudsaken är att du nu förstår att det är en grymt skön gemenskap på plats och inte behöver fundera om det är märkligt att komma själv. Det är det absolut inte. Ofta verkar det nästan som att det är de som kommer själva eller kommer i par eller grupp och slår följe med andra som har roligast.
Mer information om förkvällen >>

Lär känna sköna människor från hela världen. 

ANMÄLAN >>

Boka i tid. Platserna är begränsade.

FÖRBEREDELSER >>

Allt du om resor, boende och packlista.

FOTO OCH FILM >>

Kolla in dessa filmer från de tidigare åren.

OM ÄVENTYRET >>

Makalös natur, seminarier och massa skoj!