TRÄFFA VÅRA VÄNNER

FriluftsByn och Höga Kusten Hike initieras av Jerry Engström, Fjällrävens fd. Globala Marknadschef som valde att lämna allt jobb och resor för att bygga upp en mötesplast för friluftsfolk från hela världen.

När vi kontaktade några av våra vänner på några av Sveriges mest populära Friluftsföretag och berättade om idén om en vandrande friluftsfest så sa de ja direkt och det är delvis tack vare dem Höga Kusten Hike är möjlig.

Det som gör oss extra glada är att detta är företag och personer som inte bryr sig så mycket om att synas med sin logotyp eller sälja utrustning. Istället är de på plats för att dela med sig av sin passion för friluftsliv, sin kunskap om just deras produkter och vandra med oss ut i naturen.

Vi tycker alla att det helt enkelt blir trevligast så.

WOOLPOWER
KRAFTEN I ULL

På torsdag kväll mellan 19:00 och 21:00 vid nattlägret vid Tärnättholmarna kan du träffa personal från Svenska ullexperterna Woolpower som också arrangerar några tävlingar med fina priser.

GRÄNSFORS BRUK
YXSKOLA

På fredag mellan klockan 12:00 och 15:00 finns Gränsfors Bruk vid den vackra stranden vid Kälsviken för att visa sina yxor och ge dig en chans att prova på kastyxa.

MORAKNIV
GÖRA ELD

På fredag mellan klockan 12:00 och 15:00 finns även Morakniv vid den vackra stranden vid Kälsviken för att visa sina knivar och visa hur enkelt det är att göra upp eld.

PRIMUS
GRILLKVÄLL

På fredag mellan klockan 18:00 och 19:00 vid Dals nattläger bjuder Primus på grillad korv och visar upp sin köksutrustning.

FJÄLLRÄVEN
FRILUFTSSKOLA

På fredag mellan 20:00 och 21:00 kommer Johan Skullman, friluftsexpert på Fjällräven att hålla en friluftsskola på toppen av Mossaberget ovanför nattlägret vid Dal.

ANMÄLAN >>

Boka i tid. Platserna är begränsade.

FÖRBEREDELSER >>

Allt du om resor, boende och packlista.

FOTO OCH FILM >>

Kolla in dessa filmer från de tidigare åren.

OM ÄVENTYRET >>

Makalös natur, seminarier och massa skoj!